Over Ilse

Voordat Ilse zwanger raakte, had ze een idyllisch beeld over zwanger-zijn en baby's krijgen. Deze zeepbel spatte uiteen toen ze in een vroeg stadium van haar eerste zwangerschap te maken kreeg met Hyperemesis Gravidarum. Zowel tijdens als na haar zwangerschap, ontdekte Ilse dat er veel misvattingen over Hyperemesis Gravidarum bestaan. Ook was er geen Nederlandstalig ervaringsverhaal voorhanden. 

Ilse besloot haar verhaal op te schrijven en dit resulteerde in 2016 in het boek De kleine dappere ridder & het paard: het dagboek van een mama met Hyperemesis Gravidarum, dat ondertussen honderden vrouwen tot bemoediging was. Bovendien wordt het boek in steeds meer Verloskundigenpraktijken geïntegreerd en aangeboden, wanneer vrouwen tijdens hun zwangerschap te kampen krijgen met forse misselijkheid. Op dit moment is Ilse bezig met de 2e druk.

Na de geboorte van haar tweede kind in 2018, groeide het verlangen om vrouwen te bemoedigen met meer dan alleen een boek. Als Gezinspedagoog (MSc) wordt Ilse blij van moeders en kinderen en vooral zwangeren en kersverse ouders bemoedigt en ondersteunt zij graag. Dit resulteerde in 2018 in Het zusje van Saar (www.zusjevansaar.nl), een duurzaam concept waarbij je positiekleding mag kopen, dragen en terugsturen na gebruikt en wordt vanaf 2020 aangevuld met De kleine dappere ridder, waarbij Ilse verschillende trajecten aanbied om vrouwen zo goed mogelijk te begeleiden, tijdens en na een (pittige) zwangerschap.

Ilse is gelukkig getrouwd, moeder van Jozua, Sarayu en Elim, christen, creatief, analytisch en je mag haar absoluut niet tijdens, maar wel na een zwangerschap altijd wakker maken voor een kopje verse gemberthee.